De basis voor een gezond lichaam begint met voeding. Er zijn veel mensen bij wie gezondheid niet vanzelfsprekend is. Gezond ogende mensen die ‘spontaan’ een hartaanval of beroerte krijgen, mensen die steeds meer en vaker ‘vage’ klachten krijgen, maar ook klachten zoals:

  • Hartklachten, hoog cholesterol/hoge bloeddruk
  • Fibromyalgie, beroerten, migraine
  • Slechte nachtrust en verminderde concentratie
  • Stemming wisselingen, depressie, angsten
  • Degeneratie van de hersenen, Alzheimer
  • Obesitas, diabetes, gewrichtspijn, zwelling, artritis, artrose
  • Ziekte van Crohn/darmklachten
  • Allergieën, astma, eczeem, droge huid en acne
  • Slecht herstel, slechte genezing en slechte immuun reactie etc.

Wist je dat dit zich allemaal kan ontwikkelen door voeding?

De basis van een gezond lichaam, zijn gezonde, goed functionerende cellen. De belangrijkste 2 voedingstoffen voor onze cellen zijn de omega 3 en omega 6 vetzuren. Deze omega vetzuren zorgen ervoor dat voedingsstoffen goed worden opgenomen in de cellen, maar ook dat afvalstoffen de cel weer uit kunnen om te worden afgevoerd. Deze omega vetzuren zijn essentieel wat betekent dat je lichaam ze niet zelf aan kan maken en dat je deze omega vetzuren binnen moet krijgen via voeding en heel belangrijk, in een juiste verhouding. Helaas krijgen we met ons huidige westerse voedingspatroon een overschot aan omega 6 vetzuren binnen en een groot tekort aan omega 3 vetzuren.

Omega 3 is belangrijk om cellen die beschadigd zijn te herstellen. Als we te weinig omega 3 vetzuren binnen krijgen zullen cellen verder beschadigen, waardoor de cellen niet meer optimaal kunnen functioneren. Dit kan er de oorzaak van zijn dat het lichaam bovengenoemde klachten gaat ontwikkelen.

Een perfecte balans tussen omega 3 en omega 6 vetzuren is 1:1. Waarden boven de 1:5 geven een verhoogd risico om klachten te ontwikkelen. Veel mensen kunnen daarom ook moeheid ervaren door energie tekort, dit komt omdat (ook beginnende) ontstekingsreacties veel energie vragen van het lichaam. Bij een tekort aan omega 3 vetzuren kunnen de ontstekingen niet afgerond worden en worden ze chronisch (ook wel laaggradig genoemd).

Hoe pak je dit aan?

Ten eerste is het zinvol om met een eenvoudige bloedtest te onderzoeken hoe de verhouding omega 3 zich bij jou verhoudt ten opzichte van omega 6. Deze test laat de waardes zien als een gemiddelde van de voeding die je het laatste half jaar hebt genuttigd. Geen momentopname maar juist een indicatie van je langdurige voedingspatroon. Daarbij meten we 2 parameters; de verhouding omega-3 op omega-6 en het aandeel omega-3 in het celmembraan (de celwand). Als de 1e binnen de 1:3 valt (de ratio) en de 2de rond de 10% of meer is (celwand aandeel in de rode bloedcellen) dan zegt de wetenschap dat de kans op hart/vaatziekten afneemt met 90%. De bloedtest kun je zelf afnemen middels een vingerprikje. Word je liever geholpen bij het afnemen van de bloedtest, maak dan een afspraak met Mariska van Erk.

Je weet nu hoe je ervoor staat en of het inzetten van omega 3 zinvol voor je is.

Hoe vul je omega 3 het beste aan?

Omega 3 vetzuren vinden we voornamelijk in voedsel uit de zee. En dan voornamelijk in vis. Omega 3 kun je het beste aanvullen met een goede, zuivere en vloeibare visolie. Uit de bloedonderzoeken blijkt dat bijna iedereen een te kort heeft aan omega 3. Ook de mensen die heel gezond eten met 2/3 keer vis per week op het menu.

Wat is een goede visolie?

Een goede visolie is rijk aan EPA en DHA, dit zijn de bouwstoffen voor ogen, hersenen en de celwanden en zorgen voor een goed immuunsysteem en het afronden van ontstekingen. Het gevaar bij gezonde oliën is dat het, wanneer het in aanraking komt met zuurstof, gaat oxideren. De gezonde olie veranderd dan in ongezonde olie. De olie wordt dan in ene keer ontsteking bevorderend. Dat wil je niet hebben. Vandaar dat de keuze voor een vloeibare visolie de beste is, de visolie in veel omega 3 capsules zijn voor een groot deel geoxideerd en leveren dus weinig bruikbare omega 3.

Pure Arctic Oil

Eqology werkt uitsluitend met duurzaam en zuiver gewonnen visolie. De vis die hiervoor in aanmerking komt is kabeljauw. Kabeljauw staat niet bekend als “vette” vis. De filet die we van de kabeljauw eten is inderdaad niet erg rijk aan omega 3. De ingewanden echter wel, deze zijn zelf zeer rijk aan omega 3.

De olie uit de kabeljauw zit binnen maximaal 5 uur na de vangst, in de flessen van Eqology. De eerste aanraking met zuurstof is wanneer je de fles thuis openmaakt. Het dient dan binnen 90 dagen te zijn gebruikt.

Mijn advies aan jou

Als je de visolie wilt gaan gebruiken adviseer ik je om het 6 maanden traject met 2 testen EQ Omega-6/Omega-3 Ratio te nemen (immers meten is weten!).

De eerste maand neem je een dubbele dosis, zodat de cellen zich kunnen resetten.

Daarom betaal je de eerste maand 2 flessen inclusief de 2 testen (€ 109,00) en de 5 maanden daarna 1 fles per maand (€35,00). Omgerekend per dag is dat de eerste maand € 3,51 per dag en vanaf de tweede maand € 1,13 per dag.

Bestellen?

Mocht je interesse hebben: je kunt de visolie via mij bestellen. Als je contact met mij opneemt dan maak ik het in orde voor je, maar je kunt dit ook zelf doen en dan werkt het als volgt:

1) Ga naar de website nl.eqology.com

2) Klik op de rode knop webshop

3) Klik op het tabblad voedingssupplementen

4) Kies de categorie EQ Pure Arctic Oil

5) Kies het product EQ Pure Arctic Oil plus w/2 tests à € 109,00 (alleen eerste maand, daarna € 35,00 per maand)

6) Druk op de check-out knop

7) Nu kom je in het login menu, kies voor de optie nieuwe klant en vul bij EQ ID number het volgende in: 8327600 klik op enter

8) Vul nu je persoonlijke gegevens in. Vul bij je telefoonnummer alle 10 de cijfers,  zonder streepje in!  Ook de nul dus!

9) Klik op registreer

10) Betaal je order met je creditcard of via Ideal; geef daarbij met een vinkje aan dat je je eerste order meteen wil ontvangen!

Je krijgt daarna drie emails: een bevestiging van je order, een welkom mail en een mail met de factuur erin als je voor Ideal hebt gekozen. Als je die laatste niet ontvangt, log dan even opnieuw in en geef aan dat je je order meteen wil ontvangen. Dan ontvang je de Ideal-link en na betaling wordt je order verstuurd.

Na ontvangst doe je de bloedtest. Je ontvangt 1 test bij je bestelling, de tweede test ontvang je bij maand 4. De test sluit je met een code. Maak hier een foto van en bewaar de brief die erbij zit goed. Na het opsturen kun je ongeveer drie weken later je uitslag zelf bekijken. Je krijgt hiervan geen bericht!

Log in op www.eqologytest.com om je uitslag te bekijken. Voer hier het nummer in dat je op de test hebt geplakt en die in je brief staat. Dus niet je klantnummer!

3 for free!

Ben je enthousiast en kopen 3 vrienden ook Pure Arctic Oil, dan krijg jij je maandelijkse omega 3 olie gratis!

Wil je meer weten over de andere producten van Eqology zoals collageen een zeer belangrijke bouwstof voor het lichaam, je darm wordt gezonder, je botten, tanden, nagels en haren worden sterker. Dit alles is namelijk opgebouwd uit collageen. En niet te vergeten vitamine K2 om de botten te versterken! Neem dan gerust contact met mij op.

Eerst de video bekijken?