APS therapie

Wat is APS therapie?

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie en is een vorm van electro therapie. APS therapie is een revolutionaire therapie die met behulp van het APS apparaat het lichaam stimuleert bij herstel, regeneratie en energie bevordering. Het APS apparaat geeft een microstroom signaal af aan het lichaam om de lichaamseigen actiepotentiaal op te wekken en lichaamsenergie vrij te maken.

Wat doet APS therapie?

Door de prikkeling van de actiepotentiaal treedt er een verbeterde celcommunicatie op waardoor er een toename van energie plaatsvindt in het lichaam. Deze energie komt voort uit de toename van ATP (Adenosinetrifosfaat) die door de behandeling met het APS apparaat met factor 5 tot 8 keer wordt verhoogd. Deze extra energie wordt door het lichaam benut om cellen te laten herstellen en in balans te brengen. Bij verbruik van deze energie zorgt de lichaamseigen pijnstiller adenosine, die in gebonden vorm overblijft, voor extra pijnstilling.

“En wat schetste mijn verbazing na 3 weken 2 keer per week behandeld te zijn ben ik volkomen pijn vrij en kan alles weer doen met mijn schouder. Ik ben zeer tevreden over de gehele behandeling zoals die gegaan is bij Mariska. Toppie!!”

Een ander positief effect van APS therapie is terug te vinden in een versnelde afvoer van afvalstoffen in het lichaam dat ook bijdraagt aan minder pijn en een betere algehele gezondheid.

“Door mijn ADHD ben ik altijd druk in mijn hoofd. Ik ben snel moe en heb af en toe stress. Het was echt een verademing toen ik de eerste keer een APS behandeling kreeg. Het was alsof alle drukte even uit mijn hoofd wegliep.

Doordat er gebruik gemaakt wordt van een unieke vorm van microstroom heeft APS therapie een sterk doordringbaar vermogen waardoor ook dieper gelegen gebieden in het lichaam goed te bereiken zijn. Hiermee onderscheid APS therapie zich ten opzichte van veel andere therapievormen.

“De pijn is naar de achtergrond verdwenen. Ik ben echt heel blij dat ik deze therapie heb ontdekt. Mariska gaat serieus te werk, ze is vriendelijk en denkt met je mee.”

Toepasbaarheid

Een greep uit de klachten waarbij APS therapie kan worden toegepast:

E
Achillespeesontsteking
E
Acne
E
Allergieën
E
Artritis / Artrose
E
Astma
E
Bechterew
E
Bindweefselontsteking
E
Blaasontsteking
E
Bloeddruk (hoog/laag)
E
Burn-out
E
Carpaal tunnel syndroom
E
Cröhn / darmproblemen
E
Depressieve klachten
E
Diabetes mellitus
E
Eczeem
E
Energiegebrek
E
Fibromyalgie
E
Hernia
E
Hoofdpijn/Migraine
E
Jicht
E
Kiespijn
E
Lyme
E
Ménière
E
Menstruatieklachten
E
MS
E
Osteoporose
E
Pfeiffer
E
Prostaat
E
Psoriasis
E
Reuma
E
R.S.I.
E
Rugklachten
E
Schildklier
E
Schimmelinfecties
E
Stress gerelateerde klachten
E
Sportblessures

Hoe gaat APS therapie in zijn werk?

APS therapie wordt gegeven met behulp van het medisch goedgekeurde APS apparaat. Het APS apparaat wordt gebruikt om de actiepotentiaal in het lichaam te stimuleren. Door middel van electroden wordt het APS signaal overgebracht op het lichaam. Dit APS signaal is pijnloos, comfortabel en geheel veilig voor het lichaam. Een behandeling met APS is een behandeling die geen pijn doet en waar je bijna niets van voelt, er wordt hooguit een lichte kriebel of tinteling ervaren. Het is wel mogelijk dat na de behandeling de klacht tijdelijk wat toeneemt omdat er afvalstoffen vrij komen.

Voordat we met de eerste behandeling starten, vindt er een intake gesprek plaats. Dit om een duidelijk beeld van de klacht te krijgen. Op basis daarvan wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld en kan meteen de eerste behandeling plaatsvinden.

In de meeste situaties kun je de behandeling met APS gewoon zittend op een stoel ondergaan. Laat je lichamelijke conditie of de aard van de klacht dat niet toe dan kan de behandeling ook liggend gegeven worden. In bijna alle gevallen kun je je kleding gewoon aanhouden of alleen opstropen, afhankelijk van de locatie van de klacht. De behandeling kan op de volgende manieren worden toegepast:

Met gel-electroden

Bij deze behandeling worden er afhankelijk van de aard van de klacht 2 of 4 gel-electroden op het lichaam geplakt zodat het signaal door de getraumatiseerde plek gevoerd wordt. Zo wordt er lokaal extra aandacht gevestigd op herstel.

Waterbehandeling

Hierbij wordt het signaal via water overgebracht waardoor een hand of voet in zijn geheel kan worden behandeld. Dit werkt goed bij b.v. bij reuma, artritis of andere pijnklachten in handen of voeten. Om u extra te kunnen ontspannen laat ik u bij elke behandeling genieten van een heerlijk warm voetbad.

Met de fysio applicator

Deze manier van behandelen kan effectief zijn bij grote pijnzones waarbij niet duidelijk is waar de pijn precies vandaan komt. Rond de pijnplek wordt contact gel aangebracht en de behandeling vindt plaats door de applicator hierover te bewegen waardoor bepaald kan worden welk gebied de meeste weerstand geeft.

Oorclips

Deze worden o.a. gebruikt bij hoofdpijnklachten zoals migraine, aangezichtspijn, burn-out en stress klachten.

Na de behandeling

Er komen door de behandeling met APS veel afvalstoffen vrij in het lichaam, deze afvalstoffen verlaten ons lichaam voornamelijk via de urine. Het is daarom belangrijk om met name na de behandeling ruim voldoende water te drinken om de afvalstoffen af te kunnen voeren. Als de klachten afnemen, pas dan op dat je niet teveel ineens gaat doen. Het lichaam heeft tijd nodig om zich aan de positieve verandering aan te passen. Indien er sprake is van chronische ziekte en/of pijnklachten en er langdurige behandeling nodig is, is het mogelijk om via mij een apparaat te huren en daar begeleiding bij te krijgen.

“Sinds ik bij Mariska in behandeling ben, draag ik geen steunkousen meer. Daar heb ik geen behoefte meer aan, de druk op mijn benen is minder geworden.

Welke resultaten kun je met APS therapie verwachten?

N
Meer energie
N
Beter slapen
N
Verlichting van pijn
N
Vermindering van ontstekingen
N
Verbetering van de doorbloeding
N
Versterking van het immuunsysteem
N
Verbetering van stemming
N
Toename van beweeglijkheid
N
Verbeterde wondgenezing
N
Afname van zwellingen

Behandeling in beeld

In de onderstaande afbeelding zie je het effect van een behandeling op een ontsteking in de knie.

Situatie 1
Dit is de situatie voor behandeling. Er is duidelijk op deze thermofoto te zien dat er hotspots zijn. Deze hotspots zijn de plaatsen waar de ontsteking zit en dus ook de pijn.
Situatie 2
In deze situatie zijn de electroden aangebracht en wordt de behandeling uitgevoerd.
.
.
Situatie 3
Dit is 5 minuten na de behandeling. We zien een duidelijke vermindering van de hotspot. En tevens zien we een verplaatsing in de richting van het lichaam.
Situatie 4
Dit is 10 minuten na de behandeling. Er is duidelijk te zien dat de hotspots nagenoeg verdwenen zijn en dat het lichaam de probleemstoffen voor een groot deel afgevoerd heeft.

APS therapie tegen pijn

Hoe vervelend pijn vaak is, het is een belangrijk signaal dat er iets niet in orde is met het lichaam. Als pijn blijft aanhouden, chronische pijn, zoals bij bijvoorbeeld reuma en migraine, verliest dat signaal zijn oorspronkelijke functie en wordt het alleen maar als hinderlijk en vermoeiend ervaren.

“Omdat mijn ziekte chronisch is heb ik ervoor gekozen om zelf het APS apparaat aan te schaffen. Ik gebruik het apparaat wekelijks en ik blijf me zo goed voelen.”

APS therapie heeft inmiddels bewezen effectief te zijn bij de bestrijding van pijn, het remt ontstekingen en bevordert weefselherstel.
Met APS therapie worden elektroden zodanig aangebracht dat elektrische signalen door de pijnplek geleid worden. Het gevolg is dat de aangedane plek vele malen sneller weer gezond is. Pijnvermindering is indirect het gevolg van het weefselherstel, de reductie van ontstekingen, vochtophoping en zwelling.