Orthomoleculair advies

Herken je jezelf in een of meerdere van de volgende klachten?

M
Verlies van vitaliteit
M
Vermoeidheid (ME / CVS, chronisch vermoeidheidssyndroom)
M
Eczeem, allergie of andere huidklachten
M
Gestoorde slaap , neerslachtigheid, depressieve stemming
M
Spier- en gewrichtsklachten, reumatische klachten, fibromyalgie
M
Slechte bloedcirculatie, hoge bloeddruk, lage bloeddruk
M
Schildklierproblemen (moe, overgewicht, kouwelijk, somber, trage stoelgang)
M
Vage klachten, waar huisarts en/of specialist geen oorzaak voor vindt
M
Hoofdpijn / migraine

Dan kan een Orthomoleculaire benadering voor jou zeer zinvol en effectief zijn.

In de orthomoleculaire geneeskunde speelt gezonde voeding een zeer belangrijke rol. Voor een goede gezondheid zijn de juiste bouwstenen essentieel. En alleen via de juiste voeding kun je deze bouwstenen binnen krijgen. Bouwstenen zijn onder te verdelen in koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Een tekort aan goede voedingsstoffen kan veel klachten tot gevolg hebben en uiteindelijk leiden tot ziekte.

Het gevolg van ontoereikende voeding kan inhouden dat:

M
Hormonen en neurotransmitters (boodschapperstoffen voor je hersenen) niet meer voldoende aangemaakt of afgebroken worden
M
De lever onvoldoende kan ontgiften
M
De darmflora in de darmen wordt aangetast
M
Het immuunsysteem minder goed gaat functioneren
M
De schildklier, bijnier en geslachtsorganen uit balans raken
Het doel van elke behandeling is om jouw lichaam zo optimaal mogelijk van voedingsstoffen te voorzien, en dit voedingsadvies volledig te laten aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Als Orthomoleculair therapeut analyseer ik de werking van de volgende systemen in het lichaam:
N
Energieproductie
N
Hormoonsysteem
N
Immuunsysteem
N
Spijsvertering
N
Ontgifting
N
Neurotransmitters

Op basis van een uitgebreide anamnese kijk ik welke aanpassingen er aangebracht kunnen worden in jouw leefstijl, mate van bewegen en jouw voedingspatroon. Op die manier kan de balans tussen de verschillende systemen in het lichaam weer herstellen en jouw klachten afnemen. Ter ondersteuning van de behandeling zal ik je adviseren over het aanvullen van voedingsstoffen middels supplementen. Daarnaast kan het zijn dat ik aanvullend laboratorium onderzoek inzet om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen, een vermoeden te bevestigen of zaken uit te sluiten. De behandeling zal altijd maatwerk zijn. Iedereen is anders. Hierbij zal het advies altijd worden afgestemd op jouw specifieke behoefte en mogelijkheden.

Wel een diagnose of langdurige klachten zonder enige verbetering?

Misschien loop je al jaren met klachten waar je geen raad mee weet en heb je al van alles geprobeerd, maar je bent niet verder je gekomen? Je zou veranderingen in jouw leefstijl of in jouw voedingspatroon willen aanbrengen, maar je hebt geen idee hoe je dit moet aanpakken? Ik zet me graag in om samen met jou te onderzoeken welke aanpassingen in voeding en/of leefstijl voor een vermindering van de klachten kunnen zorgen.