Metabolic Balance®

Metabolic Balance® is het stofwisselingsprogramma om jouw gezondheid te bevorderen, gewichtsproblemen op te lossen en jouw vitaliteit te vergroten.

Omschakeling van jouw voedingspatroon volgens Metabolic Balance®

Door een verkeerde keuze van levensmiddelen krijgt het lichaam vaak niet meer die voedingsstoffen binnen, die nodig zijn voor het onderhouden van een uitgebalanceerde stofwisseling en een optimale hormoonhuishouding.  Onze voeding bestaat veelal uit ongeschikte koolhydraten. Tegelijkertijd ontbreken voldoende eiwit, secundaire plantenstoffen, vitaminen en mineralen.

Voeding die rijk is aan ongeschikte koolhydraten stimuleren de productie van insuline, ons belangrijkste hormoon voor de stofwisseling Een te hoge productie van insuline kan negatieve gevolgen hebben voor ons lichaam, het gewicht en de gezondheid!

Na bijna 20 jaar met het thema “gezond eten” bezig te zijn geweest, is het gelukt, met behulp van artsen, voedingswetenschappers en computerdeskundigen, een computerprogramma te ontwikkelen, om dit probleem op te lossen.

Dit programma berekent voor elke deelnemer aan de hand van zijn bloedwaarden een persoonlijk voedingsplan. De samenstelling van de op het individu afgestemde maaltijden en de voedingsrichtlijnen ondersteunen de natuurlijke productie van insuline, een uitgebalanceerde hormoonhuishouding en daarmee een gezonde stofwisseling.

Zo wordt het mogelijk het gewicht blijvend te reguleren!

Resultaten Metabolic Balance®

N

Gewichtsregulatie

Enkel door het omzetten van jouw voedingspatroon, zonder vasten of hongeren, zonder inname van speciale voedingspreparaten, maaltijdvervangers of medicamenten, wordt het gewicht geleidelijk gereguleerd.

N

Vitaliteit en uithoudingsvermogen

De verbetering van de stofwisseling leidt tot een gezonder, vitaler voorkomen, een vergroting van de fysieke- en psychische uithoudingsvermogens, een betere concentratie en een gelijkmatigere gemoedstoestand. De met voeding verbonden vermoeidheid, zoals traagheid na de maaltijd, maakt plaats voor steeds meer energie en vitaliteit.

N

Stabiel streefgewicht

Het bij vele diëten bekende jojo-effect kan door een behoedzame omschakeling worden voorkomen. Wie eenmaal zijn voeding heeft aangepast en enkele basisregels blijft volgen, heeft grote kans zijn gewenste gewicht te behouden.

N

Mooie huid

Het ontstaan van rimpels in het gezicht en op andere plaatsen, zoals dat vaak voorkomt bij vrouwen die een dieet volgen, wordt tegengegaan, doordat het gewichtsverlies niet ten koste gaat van het spier- en bindweefsel, maar voornamelijk vetten worden afgebroken.

Persoonlijke begeleiding

Na een persoonlijk consult, wordt aan de hand van jouw bloedwaarden en jouw gezondheidsgegevens jouw persoonlijke voedingsplan opgesteld. Het programma begint  met de korte voorbereidingsfase waarin jouw lichaam langzaam wordt voorbereid op de komende omschakeling in jouw voedingspatroon.

Tijdens de strenge fase die minstens twee weken duurt, stelt jouw lichaam zich in op de nieuwe voedingswijze. Je let op de veranderingen die je ervaart op het gebied van jouw gezondheid en jouw gewicht.

In de volgende minder strenge fase ga je voorzichtig voeding uitproberen die in de vorige fase niet was toegestaan. Op deze manier ontdek je de voor jouw persoonlijk best passende voedingswijze, terwijl je blijft letten op verdere veranderingen in jouw gewicht en gezondheid.

De fase van gewichtsbehoud kent geen einde en begint, zodra je met jouw gewicht en jouw nieuwe gezondheidssituatie tevreden bent. Je bestendigt jouw reeds behaalde succes doordat je enkele, inmiddels vertrouwd geworden, basisregels voor voeding en beweging blijft volgen.

Ik begeleid je graag met jouw Metabolic Balance® voedingsplan om jouw doelen te realiseren. Je kunt kiezen uit de volgende drie Metabolic Balance pakketten:

* Consulten duren 45 minuten, eerste consult (intake en bloedafname) duurt 1 uur.

** Keuze uit Vitamine B12 (in de cel gemeten), Vitamine D, Ferritine en Homocysteine.